OVER LTL SCHOOL

Hier bij LTL Language School geloven we in de kracht van de community.

Je zal bij ons niet alleen een nieuwe taal leren, maar ook deel uitmaken van een hechte familie van taalliefhebbers, die elkaar bij elke stap ondersteunen en inspireren.

ONZE REIS

September 2007
LTL Opgericht door Andreas Laimbock
Het oorspronkelijke plan was om het “Spaghetti Chinese” te noemen, maar gelukkig overtuigde een vriend met wat meer marketingervaring hem om LTL (Live The Language) te gebruiken.
Januari 2008


TINA WORDT ONZE EERSTE STUDIEBEGELEIDERNadat ze zelf vier jaar als lerares Chinees had gewerkt, besloot Tina de uitdaging aan te gaan om het Chinese lerarenteam voor LTL op te bouwen.
April 2009

ONZE EERSTE LTL SCHOOL IN BEIJING
Na vijf maanden bouwen en eindeloos geruzie met allerlei mensen trokken we in april 2009 eindelijk in onze eerste nieuwe locatie in het hart van Beijing.
Juni 2009Ons allereerste gastgezin en DE EERSTE studentVanaf het begin had LTL als doel om een onderdompelende omgeving te creëren voor studenten die zo snel mogelijk Chinees willen leren. En zo werd het gastgezin geïntroduceerd.
Januari 2010 Ons Chinees taalprogramma is geborenWe hebben altijd geweten dat we, om snel een taal te leren spreken, onze studenten niet alleen tijdens maar ook buiten de les Mandarijn moesten laten spreken. Dus besloten we naar Chengde te gaan.
mei 2010

onze allereerste student in ChengdeOp 25 mei 2010 ging onze eerste student naar Chengde om te studeren en bij een gastgezin te wonen. Daar hebben we een paar leuke verhalen over! Bezoek LTL en ontdek het allemaal.
Juni 2011

tijd om onze scholen uit te breidenWe kwamen klaslokalen tekort en moesten het schoolgebouw uitbreiden op de 19e verdieping van hetzelfde gebouw met zes extra klaslokalen. Het was het allemaal waard.
September 2011

onze eerste stagiairWe realiseerden ons dat veel van onze studenten niet alleen Mandarijn wilden leren, maar ook werkervaring wilden opdoen in China. We zijn meteen aan de slag gegaan en hebben een stageprogramma opgezet.
november 2011

ZHongwen komt bij lTLZhongwen heeft altijd geloofd dat Mandarijn haar lot was en dat geloofden haar ouders ook toen ze haar naam kozen: 仲文 (Zhongwen), die hetzelfde wordt uitgesproken als 中文.
September 2012

alex komt bij ltlAlex kwam in 2012 bij ons werken als studieadviseur. In die tijd organiseerde hij alle fulltime Chinese taalprogramma’s voor studenten bij LTL Beijing en Chengde. Hij woont nog steeds in China.
december 2012

eerste tussenjaar-programmaLuke was onze allereerste Chinese student voor een volledig tussenjaar. Hij begon als een absolute beginner en in de loop van het jaar namen we hem mee naar HSK 6 samen met een gastgezin.
mei 2013

onze eerste gedeelde appartementenWe begonnen met het aanbieden van gedeelde appartementen in Beijing. Studenten hadden volledige privacy en woonden samen met Chinese huisgenoten. De appartementen bevinden zich in een zeer Chinees deel van Beijing
mei 2014

nieuwe school in beijing geopendNaarmate onze reputatie groeide, kwam we weer ruimte tekort en hadden we grotere schoolfaciliteiten nodig. We hadden geluk, want we hadden het pand gekocht voordat de prijzen de pan uit rezen!
April 2016

ltl shanghai Gaat openIn de loop van de jaren was ons ontelbare keren gevraagd of we Chinese cursussen konden aanbieden in Shanghai. Dus zoals gewoonlijk gingen we ermee aan de slag. Niet veel later ging onze school open.
Januari 2017

eerste studenten voor meerdere stedenMet drie scholen in Shanghai, Beijing en Chengde besloten we een meerstedencursus Chinees in China aan te bieden, zodat studenten drie heel verschillende steden konden ontdekken.
Juli 2018

school #3 opent in taipeiAchteraf gezien was de verhuizing naar Taipei een van de beste dingen die we ooit hebben gedaan. Onze studenten zijn helemaal weg van Taipei en we kunnen zien waarom! Tot op de dag van vandaag blijft het erg populair.
december 2018

school #4 opent in beihaiBeihai is een stad die zelfs veel Chinezen niet kennen, geloof het of niet. Dit juweeltje ligt aan de zuidkust en heeft een aantal van de mooiste stranden van het land.
mei 2019

ltl xi’an & CHENGDU GAAN openDankzij een heleboel tevreden studenten en een geweldig team besloten we om een volgende stap in China te zetten, maar waar nu? Xi’an en Chengdu leken logische keuzes!
Januari 2020

gratis dingen voor jouIets waar ons Marketingteam het al maanden over had, was om onze lezers iets helemaal gratis te geven. We zijn aan de slag gegaan om een heleboel gratis dingen voor jullie te maken.
maart 2020

ltl singapore opent We hebben met veel plezier ook onze vlag uitgehangen op het vasteland van China, maar het was altijd al een doel van ons om verder Azië in te trekken en Singapore leek ons de perfecte plek.
oktober 2020

Lancering van ltl flexi-klassenDe gloednieuwe revolutionaire manier om online talen te studeren – waar studenten overal en altijd kunnen studeren en volledige flexibiliteit hebben om lessen te annuleren, opnieuw te boeken en te veranderen.
Januari 2021

lex de leeuw is geborenEen spannend project dat ons Marketingteam eind 2020 begon, bestond uit het tot leven brengen van LTL met onze allereerste mascotte. Na maanden discussiëren waren we erg blij met Lex.
Juni 2021

Introductie van nieuwe talenNaast Mandarijn geven we ook les in Japans, Koreaans en Vietnamees, plus een aantal Chinese dialecten waaronder Kantonees en Taiwanees (Hokkien).
OkTOBER 2022

Eerste student KoreaansIets meer dan een jaar nadat we ons Koreaanse avontuur online waren begonnen, verwelkomden we onze allereerste studente Koreaans, Larissa uit Oostenrijk. Ze heeft een geweldige 4 weken gehad bij LTL en verbleef bij een Koreaans gezin.
December 2022

eerste student japansSnel volgend op het Koreaans landde onze allereerste student Japans in Tokio. Benoit uit Frankrijk studeerde 1-op-1 en verbleef ook bij een gastgezin.
Maart 2023

opening nieuwe school in saigonVietnamees bleek, tot onze verrassing, onze op één na populairste taal voor de Flexi-klassen te zijn. We vonden een geweldige locatie in Saigon en openden onze deuren.

LTL IN CIJFERS

15
JAAR GELEDEN WERD LTL GEBOREN

in het CBD van Beijing in 2007

10
STEDEN WAAR WE LESGEVEN

waaronder Beijing, Seoul, Tokio en Taipei

284
LERAREN IN TOTAAL BIJ LTL

die op dit moment lesgeven bij LTL

9
TALEN DIE WORDEN ONDERWEZEN

waaronder Mandarijn, Japans en Koreaans

22
GESPROKEN TALEN

door LTL docenten en medewerkers

10k
STUDENTEN

van over de hele wereld

105
NATIONALITEITEN

en ze zijn allemaal gek op ons

100k+
LESUREN

sinds het begon

80%
VAN THUIS UIT

de populairste keuze

98%
GESLAAGDE EXAMENS

gebouwd voor succes

87k
INSTAGRAM VOLGERS

verdeeld over vier accounts

75k
TIKTOK VOLGERS

verdeeld over vier accounts

37k
YOUTUBE ABONNEES

verdeeld over twee accounts

200+
REVIEWS OP GOOGLE

waarvan de meeste met 5 sterren

125+
REVIEWS OP FACEBOOK

met nog meer op andere plaatsen

LTL IN DE MEDIA

DE TELEGRAAF

“Een taal leer je nooit echt in een klaslokaal, maar alleen op het slagveld van het dagelijks leven: dat is de kernfilosofie van een innovatieve Chinese taalschool in Beijing genaamd Live the Language.” Lees meer

DIE WELT (DUITS)

“Hoe je Chinees kunt leren in slechts één week. “Een taaldocent in Beijing beweert dat iedereen in een paar dagen de basis van het chinees kan leren. Studenten moeten zich een weg banen door de provincies. Onze auteur heeft het zelf getest.” Lees meer

THE BEIJINGER

“De in Duitsland geboren Andy Zhou kwam acht jaar geleden in Beijing aan als een student die op alle mogelijke manieren Chinees wilde leren. Hij probeerde BLCU, particuliere taalscholen en zelfs online leerprogramma’s uit.” Lees meer

CHINA.ORG (DUITS)

“De Duits-Oostenrijkse Andreas Laimböck is de oprichter en directeur van de taalschool LTL – “Live The Language”. Toen hij in 1999 voor het eerst als student naar China kwam, was hij meteen gefascineerd door de Chinese taal en cultuur.” Lees meer

SCMP

“Om de taal te leren, moet je de cultuur ervaren. Andreas Laimböck zegt dat expats uit hun bubbel moeten ontsnappen om vloeiend Putonghua te leren spreken en zijn school in Beijing legt de nadruk op het ervaren.” Lees meer

THE PIE NEWS

“De PIE sprak met Laimböck over hoe de lesmethoden in het Mandarijn zijn veranderd sinds hij de taal studeerde, de toenemende populariteit van het leren van de taal en waarom hij studenten naar een stad in China stuurt waar geen buitenlanders komen om hun taalvaardigheden te verbeteren..” Lees meer

ERKENNINGEN

IALC – International Association of Language Centres

Het IALC werd opgericht in 1983 en is vandaag de dag ’s werelds oudste en grootste internationale vereniging van particuliere talenscholen. Als volledig erkend lid wordt LTL regelmatig geïnspecteerd door de vereniging en werkt LTL volgens de ethische code van de IALC.

MINISTERIE VAN ONDERWIJS

als erkend HSK testcentrum in China

MINISTERIE VAN KOOPHANDEL

als erkende “aanbieder van culturele uitwisselingsprogramma’s”

MINISTERIE VAN WETENSCHAP

als erkend aanbieder van “Educatieve vakantiereizen”

HÖGSKOLEVERKET / CSN

Zweeds Nationaal Agentschap voor Hoger Onderwijs

MSU

Michigan State University, Verenigde Staten van Amerika

FHAM

Universiteit voor Toegepast Management, Duitsland

ONTMOET HET LTL TEAM

WORD EEN DEEL VAN LTL

We hebben een aantal fantastische carrièremogelijkheden bij LTL omdat we voortdurend uitbreiden. Bekijk hieronder een aantal van onze huidige vacatures en neem contact met ons op als er een functie is die je aanspreekt.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.

Leer meer