Met Memrise Chinees Leren – App Review

Memrise is een door de gebruiker gegenereerd leerplatform die flashcards gebruikt als geheugensteun. Het is gespecialiseerd in het leren van talen.

Hoe is Memrise beoordeeld?

Memrise Review - Leer Chinees op je telefoon
Memrise Chinees Review – Leer Chinees op je telefoon

Gebruiksgemak: 95%

Plezier: 95%

Waar voor je geld: lees verden

Algemeen: 95%

Beschikbaar op: Android, Apple

Populariteit:

  • Google Play: 4.7 sterren, 1.073.109 beoordelingen
  • Apple Store: 4.8 Stars, 58 beoordelingen

Kosten: gratis; vanaf USD 4,92 (€ 4,24) per maand voor Pro-abonnement.

Hoe werkt Memrise?

Memrise is geen nieuwe app, het is al sinds 2011 op de markt, maar sindsdien heeft het verschillende updates en wijzigingen gehad, dus het is de moeite waard om deze app opnieuw te bekijken. Vooral omdat het de prijs van Google Play Awards voor Beste App won in 2017. Memrise biedt een grote keuze aan talen die je kunt leren, maar deze recensie zal zich richten op de cursus Chinees Mandarijn en de gratis versie van de app.

Met Memrise Chinees leren - memrise review
Met Memrise Chinees leren op je telefoon

Memrise is een flashcard app om je te helpen woorden te onthouden, te leren en te behouden. Dit gebeurt via een leuke en kleurrijke gebruikersinterface met een ruimtefantasie-thema, dat meer als een spelletje voeld. Vaak zijn zulke interfaces rommelig of overdreven kinderachtig, maar we vinden dat het Memrise team een goede balans heeft gevonden en dat de interface er goed uitziet en werkt.

Het leeraspect zelf kan lijken op een standaard flashcard app, maar Memrise doet bepaalde dingen toch een beetje anders. Meestal voor het goede. Een voorbeeld is de uitstekende stemhandeling. Vaak gebruiken flashcard apps door de computer gegenereerde stemmen of onnatuurlijk klinkende stemacteurs. Voor de Chinese taal gebruikt Memrise echter moedertaalsprekers met een heel natuurlijke, maar toch duidelijke en makkelijk te begrijpen uitspraak. Dit is vooral belangrijk wanneer je Mandarijn leert, omdat de tonen moeilijk te onderscheiden zijn. Met Memrise zult je een veel betere kans hebben om de tonen te horen, en zo er aan te wennen.

Een andere functie die we leuk vonden aan Memrise, is dat ze de soorten flashcards constant veranderen. Soms laten ze je het karakter zien en moet je het Engelse woord vinden, of ze zullen de stem spelen, en je moet de pinyin en vele andere versies vinden. Dit helpt echt om het vocabulaire in je hoofd te boren. Ook kun je je luisteren oefenen. Memrise heeft ook korte video’s met moedertaalsprekers die woorden zeggen, en je moet de juiste kiezen. Dit is een erg leuk detail, waardoor de taal levendiger aanvoelt. Als er echter één verbetering is die we graag willen zien, is het dat op lagere niveaus de Chinese karakters duidelijker kunnen zijn, aangezien ze enigszins verloren raken op de pagina.

Waarom is het fijn om met Memrise Chinees te leren?

Memrise Chinees Review - Mandarijn Chinees leren met een app op je telefoon
Met Memrise Chinees leren – Review

Memrise helpt je niet alleen om je woordenschat uit te breiden, maar heeft ook een leuk systeem om te behouden wat je eerder hebt geleerd. Dit komt gedeeltelijk door woorden van vorige lessen willekeurig in uw huidige les te gooien. Ze hebben ook een nogal hectische, maar toch boeiende getimede beoordelingsmodus. De timer is de achtergrond van de app die volloopt met rood naarmate je tijd loopt, wat echt toe voegt aan het gevoel van urgentie van de situatie.

Hoe kan Memrise verbeteren?

De eerder genoemde leerniveaus zijn onze grootste klacht bij Memrise. We zouden graag een duidelijker verband zien tussen de leerniveaus in Memrise en de HSK-niveaus. Zoals het is, kan het enigszins moeilijk zijn om erachter te komen precies op welk HSK-niveau te richten in Memrise. Als je niet te veel moeite doet om een ​​HSK-examen af ​​te leggen, dan is dit voor jou niet echt een probleem.

Memrise Chinees Review - Manderijn Chinees leren met een app
Het Memrise “menu” met gratis en betaalde functies. De functies die zijn gemarkeerd met de gele ster zijn alleen voor Pro-abonnees.

Ten slotte is er ook een betaalde versie van Memrise, dit ontgrendelt andere opties zoals het richten op moeilijke woorden bij het beoordelen, het oefenen van luisteren en uitspraak, een offlinemodus, grammaticahulp en anderen. Memrise Pro kost € 4,24 per maand. Een pro-abonnement kan de moeite waard zijn als je intensief of een gevorderd niveau wilt leren, of als je meerdere talen tegelijk wilt leren. Er is geen optie om pro te krijgen voor slechts één taal, of om “a la carte” te betalen voor de functies die u wilt. Voor de meeste informele studenten die zich richten op slechts één taal, zou de gratis app lang genoeg moeten zijn.

Samenvattend, Memrise is een leuke en boeiende flashcard app, met veel leuke functies en opties, zelfs in de gratis versie. Sommige dingen, zoals niveaus en karakters, zouden een beetje beter kunnen zijn, maar deze fouten zijn niet genoeg voor ons om Memrise voor Chinese studenten niet aan te bevelen. De betaalde versie is geweldig voor serieuze studenten of voor taalfanaten die meerdere talen tegelijkertijd willen leren.

Meer van LTL?

Als je meer wilt horen van LTL Mandarin School, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Hierin geven we je handige tips voor het leren van Chinees, nuttige apps om de taal te leren en houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt op onze LTL scholen. Meld je hieronder aan en wordt onderdeel van onze steeds groeiende gemeenschap!

.

Geef een reactie

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.

Leer meer