Pandarow – App review

Pandarow: Een Eerlijke Review van de Gratis Chinees Leren App

Deze Pandarow review is geschreven door onze student Rachel.

Pandarow Review
Pandarow Chinees

Pandarow is een app en website om Chinees te leren. De Pandarow app is een innovatief platform voor het leren van Chinees. Ze pakken het anders aan dan andere apps, omdat ze een veelzijdige ervaring aanbieden voor het leren van Mandarijn Chinees. Gebruikers van de app leren de taal op een snelle en aangename manier.

In het kort…

De app en website helpen je op een gemakkelijke, efficiënte en leuke manier Chinees leren. Ik vond het een heel goede aanvulling op mijn lessen bij LTL. Nu ik weer thuis ben en zelf Chinees aan het leren ben, heb ik er nog meer aan.

…maar wat houden de app en website precies in?

Pandarow App

De Pandarow app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Hierdoor kan (bijna) iedereen met een smartphone de app gebruiken. De app is interactief, eenvoudig en leuk om te gebruiken.

In de app vind je onder meer het leerplatform, een woordenboek, artikelen over de Chinese cultuur en een forum voor live interacties met Chinees sprekende locals.

De app heeft ook een platform dat je helpt met het schrijven van de Chinese karakters.

Chinees Leren met Pandarow

Pandarow: grammatica uitleg en tips
Pandarow: grammatica uitleg en tips

Zowel de app als de website geven de gebruikers toegang tot Chinese cursussen en (naar mijn mening) de beste online Pinyin cursussen. Het curriculum is verdeeld in vier niveau’s, zodat het geschikt is voor zowel beginners als gevorderde studenten.

Beginners kunnen sneller doorstromen naar de moeilijkere niveau’s. Het leerplatform stelt je in staat om te luisteren naar het woord dat je aan het leren bent en het in een zin te gebruiken. Het laat je ook zien hoe je het schrijft.

Dankzij deze aanpak leer je eerst de juiste intonatie, onthoud je vervolgens de betekenis en leer je daarna wat de juiste karakters zijn om het op te schrijven.

Dit is een evenwichtige benadering voor het leren van een nieuwe taal.

Het platform maakt het makkelijk om te oefenen en bij te houden wat je geleerd hebt. Je kan het woord beluisteren en het daarna inspreken. Je krijgt vervolgens feedback of je het woord op de juiste manier uitspreekt.

Deze aanpak is net zo persoonlijk als dat je een echte docent naast je hebt zitten aan wie je vragen kan stellen. En als dat nog niet genoeg is, kan je ook nog communiceren met Chinese locals en je vragen aan hen stellen. Het forum helpt je met het verbeteren van je Mandarijn Chinees of Pinyin.

Personen die Chinees als moedertaal hebben zijn de beste docenten, omdat ze zijn opgegroeid met de taal en bepaalde aspecten natuurlijk aanvoelen. Naast de dagelijkse oefeningen biedt de app het volgende:

  • Weer en seizoenen
  • Kleuren en kleding
  • Winkelen
  • Locatie en richting
  • Relaties
  • Eten en drinken
  • En nog veel meer…

Pandarow Woordenboek

Pandarow: leer hoe je een karakter schrijft
Pandarow: leer hoe je een karakter schrijft

Het Chinese woordenboek in de app is erg handig. De woorden zijn voorzien van audio, zodat je kan horen hoe het woord uitgesproken wordt. Dit helpt je met het gebruiken van de woorden in een conversatie.

Het woordenboek ondersteunt zoekopdrachten in zowel Chinese karakters als Pinyin. Handig!

Het woordenboek is niet alleen maar handig voor mensen die Chinees aan het leren zijn. Chinezen kunnen het ook gebruiken om grammatica te leren.

Omdat je ook in Pinyin kan zoeken, is het ook mogelijk om het woordenboek te gebruiken om van Chinese karakters naar Pinyin te vertalen of andersom. Naast het geven van een definitie, legt het woordenboek ook uit hoe je het karakter of de woorden gebruikt in een zin.

De audio ondersteuning wordt niet gedaan door een computerstem. In plaats daarvan worden vooraf opgenomen menselijke stemmen gebruikt. Dit is essentieel in het leren van de juiste uitspraak en intonatie.

Om leren met de tool makkelijk te maken, heeft Pandarow duizenden tot miljoenen zinnen verzameld die als voorbeeld gebruikt kunnen worden tijdens het leren. Deze zinnen zijn essentieel voor het helpen begrijpen van het concept en het zo makkelijker te kunnen onthouden.

In het algemeen zullen zowel de app als de website je helpen met het leren en oefenen van je Chinese uitspraak en controleren of je het correct zegt. Pandarow helpt je ook met het leren schrijven van de Chinese tekens door je de streken en radicalen te laten oefenen.

Wat wil je nou nog meer?

Ask Panda

Ask Panda - Pandarow
Ask Panda: voor tips om Chinees te leren

Ask Panda is nog een interactieve tool die via de Pandarow app en website beschikbaar is. Eerst genereer je een Chinese naam voor jezelf. Hierna kan je daarmee communiceren met Chinese studenten over de hele wereld. Je kan vrienden maken en samen leren.

Maar je kan niet alleen communiceren met andere gebruikers van de app die Chinees aan het leren zijn. Er staan ook Chinezen klaar om real-time je vragen te beantwoorden.

Het platform is niet alleen bedoeld voor de lol. Je kan er bijvoorbeeld ook professionele vragen kwijt over de HSK accreditatie, met name als je aan het studeren bent voor een examen.

Conclusie

Pandarow heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere platforms. De app is gratis en bevat geen irritante reclames zoals in andere apps. De cursussen zijn van hoge kwaliteit en kunnen je helpen om je voor te bereiden op de HSK examens.

De toevoeging van een interactief forum en woordenboek zorgt ervoor dat het leuk en makkelijk is om Chinees te leren. Dit jaar heeft de app ook Spaans toegevoegd als brontaal, zodat ook mensen die geen Engels spreken Chinees kunnen leren.

Het platform biedt je uitgebreide kennis van het Mandarijn Chinees en China.

Meer Chinese apps? Eerder reviewden we ook Duolingo, Memrise, Chineasy en HelloChinese!

Meer van LTL?

Als je meer wilt horen van LTL Mandarin School, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Hierin geven we je handige tips voor het leren van Chinees, nuttige apps om de taal te leren en houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt op onze LTL scholen. Meld je hieronder aan en wordt onderdeel van onze steeds groeiende gemeenschap!

.

Geef een reactie

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.

Leer meer