HelloChinese – Chinees leren app review

HelloChinese is een effectieve, leuke en prettige app om Chinees te leren. Van beginners tot gevorderden; de app is geschikt voor iedereen.

App inhoud: karakters (schrijven), karakters (lezen), tonen, uitspraak, grammatica, woordenschat, luisteren, vertalen, lessen.

Hoe beoordelen we HelloChinese?

Gebruiksgemak: 95%
Prijs-kwaliteit: 100%
Plezier: 90%
Totaal score: 95%

Beschikbaar op: Android, Apple

Populariteit:
Google Play: 4.9 sterren uit 177.478 reviews
App Store: 4.9 uit 5.100 reviews

Kosten: Gratis met in-app aankopen

Over HelloChinese

HelloChinese app review
HelloChinese app review

HelloChinese is een app die beschikbaar is voor Android en iOS apparaten. We hebben de app een aantal maanden gebruikt en deze als zeer behulpzaam ervaren. De app behandelt spreken, luisteren, lezen en karakters schrijven. HelloChinese is zowel geschikt voor beginners als gevorderden, hoewel we niet verwachten dat je als student deze app als enige zal gebruiken.

De app is visueel erg aantrekkelijk, met een strak design zonder al te veel tegelijkertijd op je scherm. Dit maakt het makkelijk te begrijpen en eenvoudig te gebruiken.

Hoeveel kost HelloChinese?

HelloChinese is gratis om te downloaden, maar biedt wel in-app aankopen. De in-app aankopen bestaan uit een optioneel abonnement, wat je toegang geeft tot spelletjes. Het is absoluut niet nodig om dit aan te schaffen om de app gebruik te maken van de Chinese lessen van de app. We zijn onder de indruk van de inhoud, layout, implementatie en nuttigheid van deze gratis app. Hij scoort zelfs beter dan sommige betaalde apps die we gebruikt hebben.

Om te starten moet je een account aanmaken met je e-mailadres en een wachtwoord. Hierdoor wordt je voortgang bijgehouden en is het ook mogelijk om de app op meerdere apparaten (zoals je telefoon en een tablet) te gebruiken. Je voortgang wordt op beide apparaten gesynchroniseerd, dus je kan er eenvoudig tussen wisselen.

Gebruikt HelloChinese de Vereenvoudigde of Traditionele Chinese karakters?

HelloChinese - Mandarijn leren op je telefoon
HelloChinese – Mandarijn leren op je telefoon

De app biedt zowel vereenvoudigde als traditionele Chinese tekens en je kan ervoor kiezen om hanzi, pinyin of beide te tonen. Je kan ervoor kiezen om de oefeningen met karakters of spreken over te slaan, maar wij vinden deze juist erg nuttig.

Er is ene offline modus, waarmee je alle lessen kan downloaden, zodat je de app ook kan gebruiken als je geen internetverbinding hebt.

Je kan reminders instellen die je eraan herinneren dat het tijd is om te studeren. Je kan de dagen en de tijden kiezen. De herinneringen zijn niet opdringerig en je kan ze makkelijk negeren als je geen tijd hebt om te studeren.

Beginnen met Studeren

Wanneer je alles ingesteld hebt, is het tijd om te beginnen met studeren. De app is georganiseerd rondom verschillende onderwerpen, die per acht in secties verdeeld zijn.De eerste sectie richt zich op uitspraak en de eerste acht onderwerpen gaan over de basics, familie, dieren, eten, vragen en nummers. Vanwege deze indeling ga je één voor één op volgorde door de onderwerpen heen. Dit werkt erg goed, omdat de lessen op elkaar voortbouwen. Maar als je wil kan je onderwerpen overslaan en direct naar de volgende groep van 8 onderwerpen gaan.

Elk onderwerp heeft 3 tot 5 lessen. Het onderwerp Dag en Datum begin in les 1 met de dagen van de week. Het woord ‘maandag’ wordt weergegeven, en wordt blauw gearceerd. De blauwe arcering betekent dat er een grammaticale uitleg bij het woord zit. Door op het woord maandag (星期) te kikken open je een pop-up waarin de grammatica die bij woorden over tijd en de woordvolgorde hoort. Dit soort aanvullende uitleg kom je gedurende alle lessen tegen. Daarnaast kan je elk karakter aanklikken om de Engelse vertaling weer te geven.

HelloChinese Oefeningen

De eerste oefening is multiple choice en vraagt je om een Chinese zin te vertalen naar het Engels. De tweede oefening is vergelijkbaar, maar vraagt je om de Engelse woorden in de zin te slepen. De derde oefening is weer multiple choice, maar vraagt je nu om de juiste vertaling van het woord dat je net gehoord hebt. Je kan de audio zo vaak als je wil opnieuw afspelen door op het kleine luidspreker icoontje te klikken. De stem die het woord uitspreekt is echter erg helder dus dit zal niet vaak nodig zijn. De woorden zijn ingesproken door een echte Chinese spreker en het is dus geen computerstem.

HelloChinese - Chinese tekens oefenen
HelloChinese – Chinese tekens oefenen

Vervolgens zie je hoe een karakter geschreven wordt. Dit wordt groot en helder weergegeven en zelfs de volgorde van de streken wordt getoond. Onder het karakter worden drie knoppen weergegeven – een pijl een kwast en een puzzelstukje – waarmee je de volgorde van de streken nogmaals kan zien, de box leeg maakt zodat je zelf het karakter kan schrijven en uitleg kan opvragen over het karakter.

Er zijn ook spreekoefeningen, waarbij je een zin hoort en deze kan lezen op het scherm. Vervolgens moet je de zin nazeggen. Er is een klein microfoon icoontje onder aan het scherm. Klik deze aan wanneer je er klaar voor bent om de zin in te spreken. Wanneer je klaar bent klik je nogmaals op het icoontje. Je krijgt een score op basis van hoe goed je het hebt gedaan. Als het niet goed genoeg is, moet je het nog een keer proberen totdat het wel goed genoeg is. Er zijn ook andere spreekoefeningen, zodat je variatie hebt net als met de andere oefeningen.

Hiernaast is er een sectie met spreekoefeningen voor gevorderden. Hierbij wordt je strenger beoordeeld en is het dus moeilijker om een voldoende score te halen. Je benaderd dit door in een spreekoefening een karakter lang ingedrukt te houden. Hiermee open je een nieuw scherm. Je moet nu een woord drie keer achter elkaar goed uitspreken voordat je verder kan. Het is best lastig, maar zeker de moeite waard.

Als je om de een of andere reden de spreekoefeningen niet kan doen, kan je ze ook overslaan.

De les gaat zo verder met verschillende variaties op de oefeningen afhankelijk van het onderwerp, de grammatica en nieuwe woorden. Er zijn veel verschillende onderwerpen en de app wordt goed bijgehouden, met regelmatige updates en toevoegingen.

Premium Functies

Sinds 2017 is er ook een premium versie van HelloChinese beschikbaar, met een aantal nieuwe functionaliteiten. De spelletjes die onderdeel zijn van de premium versie zijn leuk, maar niet noodzakelijk om de gewone app te gebruiken. Dit blijft gewoon gratis.

De spelletjes zijn erg goed gemaakt en zien er leuk uit. Er zijn spelletjes voor het oefenen van het luisteren, spelling, uitspraak, grammatica en woordherkenning. Er wordt er elke week een voor je uitgekozen, maar je kan ook zelf uitkiezen welke je doet.

Het is leuk om de spelletjes te spelen. De beloning die je krijgt is interessant; een foto van een prachtige Chinese vaas of een eenvoudige, maar goed getekend Chinees landschap en meer. Dit is leuker dan de luidruchtige en chaotische beloningen die je soms met spelletjes krijgt.

Eindoordeel

We zijn erg enthousiast over de app; hij werkt goed, ziet er goed uit en hij moedigt je aan om je mond open te trekken en Chinees te spreken. Vooral voor wanneer je buiten China woont, kan het namelijk lastig zijn om taalpartners te vinden om Chinees mee te spreken. Deze app moedigt je aan om Chinees te leren en te spreken.

Wil je meer Chinese app reviews lezen? Kijk dan eens bij onze Duolingo, Chineasy of Memrise reviews. En als je het leuk vind om Chinees te leren vanuit huis, dan zijn onze Chinees Leren Online lessen echt iets voor jou!

Meer van LTL?

Als je meer wilt horen van LTL Mandarin School, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Hierin geven we je handige tips voor het leren van Chinees, nuttige apps om de taal te leren en houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt op onze LTL scholen. Meld je hieronder aan en wordt onderdeel van onze steeds groeiende gemeenschap!

.

Geef een reactie

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.

Leer meer