Du Chinese – App Review

Du Chinese (wat vertaalt naar Lees Chinees) doet precies wat het belooft.

De naam van de app is “lees Chinees” en dat is ook precies wat je krijgt. Dit is geen app waarmee je het schrijven van Chinese karakters oefent, dit is geen app om je spreekvaardigheid te verbeteren, deze app draait volledig om het lezen van Chinees.

De app is slim ingedeeld in 6 levels, beginnend bij “elementary” en eindigend bij “master”. Zo nu en dan wordt er een nieuw artikel gepubliceerd zodat je steeds iets nieuws hebt om te lezen.

De artikelen zijn lekker kort, zodat je er niet heel veel tijd hoeft te investeren als je het druk hebt.

Klik hieronder om direct door te springen naar één van de volgende onderdelen van deze Du Chinese review:

Hoofdstuk 1 – Du Chinese: plussen en minnen

Hoofdstuk 2 – Hoe werkt Du Chinese?

Hoofdstuk 3 – Zal mijn Chinees verbeteren met Du Chinese?

Hoofdstuk 4 – De Du Chinese flashcards

Hoofdstuk 5 – Is Du Chinese gratis of betaald?

Hoofdstuk 6 – Concluderend: moet ik Du Chinese downloaden?

Hoofdstuk 1 – Plussen en minnen

Pluspunten Minpunten
Heel eenvoudig te gebruiken Niet genoeg inhoud (zeker voor de meer gevorderde niveaus)
Inhoud zeer relevant voor de Chinese cultuur en het leven in China Je moet betalen om volledig van alle inhoud te kunnen profiteren
Pinyin aan- of uitzetten afhankelijk van je voorkeur Lessen zijn niet langer dan een aantal pagina’s
Woorden die je niet kent opslaan om later als flashcard te oefenen
Duidelijk verdeeld per niveau
Kort genoeg om onderweg te studeren, gedetailleerd genoeg om veel te leren

Hoofdstuk 2 – Hoe werkt Du Chinese?

Hier valt niet zo heel veel over te zeggen. Download de app, selecteer je niveau, kies een artikel en begin met lezen!

De kracht van de app zit in zijn eenvoud. Het wordt niet veel makkelijker om Chinees te leren dan met Du Chinese.

Een basis artikel van Du Chinese met alle opties die je nodig hebt om het artikel makkelijker te maken indien nodig
Een basis artikel van Du Chinese met alle opties die je nodig hebt om het artikel makkelijker te maken indien nodig

Nadat je een artikel geselecteerd hebt wordt er een scherm getoond met Chinese karakters. Maar het scherm kan aangepast worden om het wat makkelijker te maken als je de betekenis van bepaalde karakters/zinnen niet kent.

Bijvoorbeeld (zoals te zien in de afbeelding)…

  • Ken je een karakter niet? Houd het teken ingedrukt en het Pinyin, Hanzi en de Engelse vertaling verschijnen in de bovenste balk.
  • Weet je niet hoe je een karakter uitspreekt? Gebruik de afspeelknop onderaan het scherm en de ingebouwde spraaksoftware zal het hardop voorlezen.
  • Wil je enkel de Pinyin uitspraak van een karakter weten? Met de tweede knop van rechts onderaan het scherm toont de app je het Pinyin met de toon.
    • Ter info: de HSK knop toont het niveau van elk woord, wat een geweldige functie is die we later nog zullen bespreken.

Hoofdstuk 3 – Zal mijn Chinees verbeteren met Du Chinese?

In één woord: JA!

Een artikel van Du Chinese. De kleuren onder elk woord verwijzen naar het HSK niveau en het Pinyin erboven kan naar wens worden uitgeschakeld
Een artikel van Du Chinese. De kleuren onder elk woord verwijzen naar het HSK niveau en het Pinyin erboven kan naar wens worden uitgeschakeld

Du Chinese stelt je bloot aan een grote diversiteit aan zinsstructuren, vocabulaire en situaties die je dagelijks tegenkomt als je in China woont.

De mogelijkheid om woorden en zelfs spreekwoorden is zo fantastisch omdat je hiermee flashcards kan maken om het woord te oefenen tot je het kan onthouden. Dit alleen al maakt Du Chinese de moeite waard om te downloaden, omdat het je woordenschat enorm zal verbeteren.

LEUKE FUNCTIE – De meeste woorden worden onderstreept met een kleurtje. Elke kleur hangt samen met een HSK niveau. Dit is met name handig als je aan het studeren bent voor een HSK examen, omdat je zo kan zien welke woorden je zou moeten kennen en welke eigenlijk boven je niveau zitten.

Of je alleen maar je vocabulaire wilt verbeteren, of dagelijkse uitdrukkingen wil leren, de app doet het allebei!

Hoofdstuk 4 – De flashcards

Du Chinese Flashcards - Als je de betekenis van een woord niet weet, slaat Du Chinese het voor je op, geeft het je de definitie en een voorbeeldzin
Du Chinese Flashcards – Als je de betekenis van een woord niet weet, slaat Du Chinese het voor je op, geeft het je de definitie en een voorbeeldzin

Dit is een functie die heel eenvoudig, maar o zo krachtig is. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je als beginnende Chinees student een karakter ziet, het jezelf aanleert, en het vervolgens 15 minuten later al weer vergeten bent? Waarschijnlijk zal je het niet opnieuw opzoeken en bestuderen.

Er zijn apps die volledig gewijd zijn aan flashcards, zoals Chineasy Cards. Maar wat nou als je je flashcards al lezende wilt samenstellen?

Dat kan met Du Chinese!

Ben je de tekst aan het lezen en twijfel je over een woord? Klik erop en swipe omhoog om het op te slaan. Voordat je het weet heb je een lijst met karakters / woorden / uitdrukkingen opgebouwd die je op elk moment kan raadplegen en oefenen.

Onder het woord kan je de betekenis onthullen door op “Tap to show meaning” te klikken. Ook kan je de app vragen een zin te tonen waar het woord in zit, zodat je de context leert begrijpen. Deze zin komt altijd uit een ander Du Chinese artikel.

Als je het woord nog vaker wilt oefenen swipe je naar links om het te bewaren. Denk je dat je het woord goed genoeg kent, dan swipe je naar rechts.

Hoofdstuk 5 – Is Du Chinese gratis of betaald?

Je kan kiezen voor een gratis en een betaalde versie.

Du Chinees Abonnement - Het is gratis, maar je kan ook betalen voor toegang tot meer artikelen
Du Chinees Abonnement – Het is gratis, maar je kan ook betalen voor toegang tot meer artikelen

Uiteraard krijg je toegang tot alle functionaliteiten als je je aanmeld voor een betaald abonnement van Du Chinese. Met de gratis versie is er slechts een beperkt aantal artikelen beschikbaar. Je krijgt bij de artikelen echter wel alle functionaliteiten te zien, net zoals bij de betaalde versie.

Je kan je lessen kiezen per onderwerp en je leert ook nog eens wat over de Chinese cultuur. Zo gaat één van de artikelen over de verschillende manieren om “gelukkig nieuwjaar” in het Chinees te zeggen, wat je een leuk inkijkje geeft in de Chinese Nieuwjaarstradities.

Als je de app dagelijks gebruikt zal je snel merken dat het de moeite waard is om te investeren in een betaald abonnement. Een waarschuwing: als je hele tijd nieuwe artikelen wilt, kan deze app wat frustrerend zijn. We raden je aan om in dat geval eens te kijken naar The Chairman’s Bao.

Hoofdstuk 6 – Concluderend: moet ik Du Chinese downloaden?

Absoluut!

Du Chinese is eenvoud op zijn best en heeft de mogelijkheid om je enorm veel Chinees te leren. De app is je tijd zeker waard, ongeacht of je voor de gratis of de betaalde variant kiest. De veelzijdigheid aan onderwerpen op de verschillende niveau’s en de mogelijkheid om je eigen flashcards te maken, maakt te app zeer veelzijdig en aantrekkelijk voor alle niveau’s Chinees studenten.

Du Chinese Review Score – 9/10

Meer van LTL?

Als je meer wilt horen van LTL Mandarin School, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Hierin geven we je handige tips voor het leren van Chinees, nuttige apps om de taal te leren en houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt op onze LTL scholen. Meld je hieronder aan en wordt onderdeel van onze steeds groeiende gemeenschap!

.

Geef een reactie

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.

Leer meer