Skritter Review

Skritter Review – Ons Oordeel

Skritter is een tool waarmee je online Chinees kan leren. Shelley Williamson is zo aardig geweest om een review van de app voor ons te schrijven, om je inzicht te geven in of het de moeite waard is om de app te downloaden.

Skritter Beoordeling – Snelle Feitjes

  • Inhoud: Een app die je met behulp van flash cards de Chinese karakters leert
  • Snel oordeel: 90%
  • Gebruiksgemak: Zeer Goed
  • Plezier: Niet bijzonder leuk om te gebruiken
  • Prijs-kwaliteitverhouding: Goed
  • Kosten: Maandelijks abonnement $14.99 met kortingen voor langere periodes
  • Conclusie: Zeer nuttige tool om Chinees te leren

Skritter is een bekend en populair hulpmiddel om Chinese karakters te leren. Er is ook een Japanse versie, maar we zullen hier alleen de Chinese versie bespreken.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Skritter?

Skritter werkt via een maandelijks abonnement. Je krijgt hiermee toegang tot een mobiele app voor Android en iOS apparaten, plus een webversie voor PC of Mac. De verschillende prijzen staan duidelijk op de website uitgelegd.

Du Chinese - App Review Thumbnail

Du Chinese – App Review

Du Chinese (wat vertaalt naar Lees Chinees) doet precies wat het belooft. De naam van de app is “lees Chinees” en dat is ook precies wat je krijgt. Dit is geen app waarmee je het schrijven van Chinese karakters oefent,…

Methoden voor Chinees leren?

Skritter is ontworpen om je te helpen bij het leren en onthouden van Chinese karakters, Pinyin, tonen en definities. Je kan deze in elke gewenste combinatie bestuderen. Er zijn veel kant-en-klare lijsten van populaire lesboeken en cursussen beschikbaar, maar je kan ook je eigen lijst maken.

Als je een ChinesePod account hebt, kan je die linken aan Skritter.

Je kan zowel losse karakters als “woorden” van twee of drie karakters leren. Hiernaast krijg je de keuze tussen vereenvoudigde of traditionele karakters en Pinyin of Bopomofo. De brontaal kan gekozen worden uit een lijst van 21 verschillende talen.

Skritter Review - Screenshot uit de app
Skritter Review – Screenshot uit de app

Heisig Keywords kunnen getoond worden bij elk karakter en er zijn nog meer instellingen waarmee je Skritter op je voorkeuren kan aanpassen.

Wanneer je begint met studeren krijg je een scherm te zien waar je ofwel het karakter kan schrijven, ofwel de definitie of toon kan onthouden. Als het geschreven karater correct is kleurt deze groen, bij enigszins OK kleurt hij geel en als je het vergeten bent kleurt hij rood. Je kan ervoor kiezen om dit aan te passen als het te moeilijk of te makkelijk is. Je krijgt ook de uitspraak van de karakters te horen terwijl je je lijst afwerkt. Het is gebaseerd op Spaced Repetition Software (SRS).

Beste eigenschappen van Skritter?

Skritter - Android app voor het leren van Chinese tekens
Skritter – Android app voor het leren van Chinese tekens

De grootste aantrekkingskracht van de app is het kunnen oefenen van het schrijven van de karakters. Je gebruikt hierbij je vinger om de karakters op het scherm te schrijven. In eerste instantie krijg je hier nog aanwijzingen bij, maar later niet meer. Het is ook mogelijk om “raw squigs” te gebruiken. Je krijgt dan het karakter te zien zoals jij die geschreven hebt en niet zoals de app ze normaal toont. Je kan op ieder moment op te i-tje klikken om het karakter in het Pleco woordenboek te openen. Deze geeft meer informatie over het karakter.

Er zijn een aantal manieren waarop Skritter je kan helpen met het leren/onthouden van een nieuw karakter. Deze worden samen met alle instellingen en eigenschappen uitgelegd in de uitgebreide Help bestanden.

Zoals je in de foto’s kan zien, is Skritter een goed gepresenteerde, professioneel geschreven app. Het heeft een strakke, eenvoudige layout en helpt je met het leren en verbeteren van je geschreven Chinees en het onthouden van de karakters. Het wordt gezien als één van de beste apps om Chinees te leren en is erg populair onder Chinese taalstudenten van alle niveaus en leeftijden.

Chinese Kleuren en hun Betekenis Thumbnail

Chinese Kleuren en hun Betekenis

Denk je dat het belangrijk is om de Chinese Kleuren en hun betekenis te kennen? Laat ons je een ervaring vertellen van een collega in Beijing: Ik zat laatst in de trein en keek mee over de schouder van een…

Samenvatting

Ik zou Skritter ten zeerste aanbevelen. Er is niet echt iets anders beschikbaar wat aan dezelfde standaarden voldoet.

Meer van LTL?

Als je meer wilt horen van LTL Mandarin School, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Hierin geven we je handige tips voor het leren van Chinees, nuttige apps om de taal te leren en houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt op onze LTL scholen. Meld je hieronder aan en wordt onderdeel van onze steeds groeiende gemeenschap!

.

Geef een reactie

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.

Leer meer