Top 10 Beste Chinese apps: deel 2

Lees eerst deel 1 van onze lijst met beste Chinese apps.

De Chinezen zijn echt goed in zaken die met technologie te maken hebben. Hieronder vind je deel twee van onze lijst met de beste Chinese apps voor Android en iOS die je niet mag missen. Of je nu in China bent voor een korte vakantie, of er voor langere tijd komt werken, je zal er geen spijt van krijgen als je je goed voorbereid met deze Chinese apps!

Beste Chinese App #1 – WiQiYi

Beste Chinese App #2 – Alipay

Beste Chinese App #3 – Baidu Wai Mai

Beste Chinese App #4 – Baidu Maps

Beste Chinese App #5 – Tantan

6. Chinese apps: iQiYi

  • Chinese Netflix
  • Alleen beschikbaar in het Chinees

Beste Chinese apps: deel 2 - iQiYiDeze app is voor gevorderd Chinees sprekenden of diegenen die Chinese vrienden hebben om ze af en toe te helpen met het lezen van Chinees. De app is (nog) niet beschikbaar in het Engels, maar er staan wel veel buitenlandse films en series op. Hier zitten ook programma’s bij in het Engels en in andere Europese talen.

Je kan de app gebruiken op je telefoon of computer, net zoals Netflix. Behalve dat het veel goedkoper is en niet wordt geblokkeerd in China.

Een van de redenen dat deze app tot onze lijst van beste Chinese apps heeft gered, is dat hij slechts 15 yuan per maand kost, wat maar een paar Euro is. Je kan veel films en series op je telefoon downloaden en offline bekijken. Hierbij kan je de kwaliteit kiezen zodat het niet te veel ruimte op je telefoon in beslag neemt. Dit is perfect voor wanneer je lange afstanden reist in China!

Er staan ook enorm veel Chinese films en series op, dus het is de ideale manier om je Chinees te oefenen! Alle films zijn voorzien van ondertiteling, wat je kan helpen bij het begrijpen van de tekst. Daarnaast is er een gekke functionaliteit, waarmee je het commentaar van mensen in real-time kan zien. Dit is natuurlijk allemaal in het Chinees, dus je kan ook nog eens wat spreektaal leren door deze te lezen.

Het is heel makkelijk te installeren, aangezien je WeChat kan gebruiken om te betalen. Als je geen Chinees kan lezen, dan kan je iemand anders vragen om je te laten zien welke knoppen je moet indrukken om bij je downloads te komen. Als je het een paar keer gebruikt hebt, zou je er daarna zelf uit moeten komen.

Chinese apps voor Android/Apple

7. Chinese apps: Alipay

  • Chinese PayPal
  • Beschikbaar in het Engels

Beste Chinese apps: deel 2 - AliPayWeChat pay en AliPay zijn als Mastercard en Visa… Je hebt er eigenlijk maar één van nodig, want ze doen allebei exact hetzelfde. Toch hebben veel Chinezen allebei. AliPay is met name handig voor degenen die Taobao gebruiken – de Chinese versie van Amazon. WeChat gebruikt het JD platform (ongeveer hetzelfde als Taobao, maar zelfs sneller).

In winkels kan je zowel met WeChat als AliPay betalen. Het komt zelden voor dat ze slechts een van de twee accepteren. Het kan soms toch nuttig zijn om ze beiden te hebben. Het komt wel eens voor dat WeChat zonder duidelijke reden niet wil koppelen met je bankpas, dus dan kan je AliPay als backup gebruiken.

Chinese apps voor Android

Chinese apps voor Apple

8. Chinese apps: Baidu Wai Mai

  • Chinese UberEats/Thuisbezorgd
  • Alleen beschikbaar in het Chinees

Beste Chinese apps: deel 2 - Baidu WaimaiEten is een essentieel onder deel van het leven. Maar soms heb je gewoon geen zin om naar buiten te gaan om eten te halen. In Europa is het vooral populair om pizza en ander fast food thuis te laten bezorgen. In China kan je echter alle soorten eten laten bezorgen. Baiduwaimai heeft lage bezorgkosten en enorm veel restaurants om uit te kiezen. Het maakt je leven een stuk gemakkelijker en is je beste vriend wanneer de smog extra dik is en je je huis niet uit wil.

Onze favoriete eigenschap van de app is dat je niet alleen bij restaurants kan bestellen, maar dat je ook je boodschappen thuis kan laten bezorgen. Vers fruit, groenten, wijn, brood, tandpasta… Toen we zeiden dat alles thuisbezorgd kan worden, overdreven we niet.

Baiduwaimai is dan misschien nog niet in het Engels beschikbaar, maar het is een ideale Chinese app om je voedsel vocabulaire in het Chinees te oefenen!

Chinese apps voor Android

Chinese apps voor Apple

9. Chinese apps: Baidu Maps

  • Chinese Google Maps
  • Alleen beschikbaar in het Chinees

Beste Chinese apps: deel 2 - BaiduMapsDeze top Chinese app is China’s versie van Google Maps. Google Maps is lange tijd geblokkeerd geweest in China. Hoewel dit nu niet meer is, werkt Baidu Maps nog steeds veel beter dan Google Maps. Het heeft veel meer gedetailleerde informatie en werkt veel sneller. Je kan ook locatie informatie doorsturen en het heeft over het algemeen betere, snellere en meer opties dan Google Maps. De Chinezen weten echt hoe ze dingen goed moeten doen!

BaiduMaps in het Engels?

Helaas bestaat BaiduMaps nog niet in het Engels. Veel van de namen zullen in het Chinees verschijnen. Je kan gelukkig wel zonder problemen zoeken in het Engels. Echt een must voor het navigeren in China.

We houden goede hoop; wie weet besluit men ooit om Baidu Maps in het Engels uit te brengen en veel meer mensen laten te genieten van een van de beste Chinese apps!

Chinese apps voor Android

Chinese apps voor Apple

10. Chinese apps: Tantan

  • Chinese Tinder
  • Beschikbaar in het Engels

Beste Chinese apps: deel 2 - TantanDit is er een voor alle singles in China… Tantan, China’s versie van Tinder. Deze app werkt wederom veel sneller en efficiënter dan Tinder en is zeer gebruiksvriendelijk. Als je mensen wilt ontmoeten om Chinees te oefenen, op date wil, of de liefde van je leven wilt ontmoeten… Deze app is misschien wel het antwoord. Gebruik het wel voorzichtig en vergeet niet dat daten in China waarschijnlijk heel anders is dan je vanuit je eigen cultuur gewend bent!

Je zal merken dat er voornamelijk Chinese gebruikers op de app zitten, maar er zijn ook wel buitenlanders die het gebruiken. De Chinese mensen op de app spreken waarschijnlijk geen Engels, dus het is echt een geweldige manier om je geschreven Chinees te oefenen. Maar je raakt misschien wel een beetje verveeld met het steeds weer opnieuw stellen van dezelfde vragen…

Chinese apps voor Android

Chinese apps voor Apple

VPN in China

Het downloaden van een VPN app voor China verdient nog een speciale vermelding. Het is geen Chinese app en daarom niet opgenomen in de lijst, maar je zal zeker weten een VPN nodig hebben als je naar China komt.

Meer van LTL?

Als je meer wilt horen van LTL Mandarin School, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Hierin geven we je handige tips voor het leren van Chinees, nuttige apps om de taal te leren en houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt op onze LTL scholen. Meld je hieronder aan en wordt onderdeel van onze steeds groeiende gemeenschap!

.

Geef een reactie

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.

Leer meer